CHAMPAGNE

Henri Giraud, Esprit Nature

Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

 

Nicolas Feuillatte Brut, Réserve

Champagnen er fremstillet af 20 % Chardonnay, valgt for dens elegance og finesse, 40 % Pinot Noir for struktur og krop samt 40 % Pinot Meunier, der giver vinen dens frugtagtige karakter. Champagnen har lagret i 3 år og fremstår som en meget elegant vin med fine perler.

Henri Giraud, Esprit Nature

1/2 fl. 365,-

1/1 fl. 695,-


 

Nicolas Feuillatte Brut, Réserve

1/2 fl. –  365,-

1/1 fl.  – 695,-


 

MOUSSERENDE VIN

Acquesi, Piemonte, NV 

Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Albert Sounit, Caprice Blanc de Blancs Brut

Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits, men netop derfor er der særligt gode køb at gøre netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, og prisen ligger i et langt mere sympatisk leje! Netop byen Rully var sammen med Nuits-St.-Georges, de første i 1822 til at producere Crémant på Méthode Traditionelle – kopieret fra Champagne-distriktet.

Acquesi, Asti Spumante, Piemonte, NV

Fl. – 295,-


Acquesi, Brachetto, Piemonte, NV

Fl. – 259,-


Albert Sounit, Caprice Blanc de Blancs Brut

Fl. – 265,-


MOUSSERENDE

Anna de Codorniu

Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

Anna de Codorniu, Blanc de Blancs, Brut

Fl. – 320,-


Anna de Codorniu, Cava Brut Rosé

Fl. – 320,-


Anna de Codorniu, Cava Dulce

Fl. – 320,- 


HVID VIN

Donna Verano, Chardonnay, 2017

Donna Verano Chardonnay er et flot eksempel på de store fremskridt der er sket i Chile rent kvalitetsmæssigt. Druerne kommer fra Colchagua Valley, hvor de plukkes tidligt om morgen af rutinerede drueplukkere. De to ting tilsammen gør, at der kun kommer sunde og friske druer til vinkælderen. Resultatet er en flot strågul vin, med den typiske bouquet af Chardonnay: fersken, abrikos og et ganske let strejf vanille fra fadlagringen. Smagen er elegant og meget kompleks af en vin i denne prisklasse.

La Playa, Sauvignon Blanc, Estate Bottled

La Playa Sauvignon blanc er femstillet udelukkende af Sauvignon Blanc. Høsten foregår ved håndkraft i marts måned. Der er skindkontakt i 4 – 6 timer efter druerne er presningen for at få aroma og farve fra skindet med i den færdige vin. Selve gæringen tager 30 dage og foregår udelukkende i rustfrie ståltanke. Vinen får lov til at ligge 3 måneder for at falde til på tank, inden aftapningen foretages. La Playa Sauvignon Blanc har en flot lysegul farve med et grønt skin. Bouqueten er intens blomsteragtig med toner af lime og ananas. Smagen er tør, velafbalanceret frugtsyre der fremhæver smagen af eksotiske frugter og hyldeblomst.

Famille Hugel, Pinot Blanc, Cuvée les Amours, 2015

Pinot Blanc med tilnavnet Cuvée les Amours er en hyldest til kærligheden. Velkomponeret vin frembragtet af Pinot Blanc og den mindre kendte Auxerrois. Delikat og raffineret. Velegnet som forfriskende aperitif, men også til lette buffeter med lyse kødretter, fisk og skaldyr. Klar lysegul farve med et grønt skær. Frugtagtig bouquet af citrus og hyldebærblomster. Sprød og tør smag med finesse og blødhed.

Donna Verano, Chardonnay, 2017

1/2 fl. – 119,-

1/1 fl. – 189,- 


La Playa, Sauvignon Blanc, Estate Bottled

Glas – 59,-

1/2 fl. – 169,-

1/1 fl. – 259,- 


Famille Hugel, Pinot Blanc, Cuvée les Amours, 2015

Fl. – 269,- 


 

Louis Jadot, Bourgogne Blanc, Couvent des Jacobins, 2016

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d’Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d’Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanillepræg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

Sherwood, Stratum, Sauvignon Blanc, 2017

Stratum-serien er Sherwood Estates indbydende, frugtrige enkelt-drue-vine på klassiske sorter. De lagrer overvejende i ståltanke, og fremstår således med den enkelte druesorts helt særlige karakteristika. Stratum-serien byder på vine af høj kvalitet og bred appel, skabt til umiddelbar nydelse og glæde. Druerne til Stratum Sauvignon Blanc dyrkes i det centrale Waipara Valley, hvor de varme dage og kølige nætter sikrer perfekt modne druer, der høstes i midten af april. Druerne presses blidt og koldgærer i 21 dage, og lagrer yderligere med gærresterne i to måneder inden en let filtrering efterfulgt af aftapning. Stratum Sauvignon Blanc er tro mod sit ophav. Rig på druesortens klassiske stikkelsbærnoter og tropisk frugt, holdt flot midt på paletten af en forfriskende og mundvandsfremkaldende frugtsyre.

Villa Huesgen, Riesling by the glass, 2016

“By the Glass” er særligt udvalgte Riesling-druer til en vin, som skal udtrykke Riesling-druens absolut reneste karaktertræk; saftig, fin frugt kombineret med vibrerende, balanceret syre og spændstig, sprød finish.

Louis Jadot, Bourgogne Blanc, Couvent des Jacobins, 2016

Glas – 75,-

1/2 fl. – 225,-

1/1 fl. – 375,- 


 

Sherwood, Stratum, Sauvignon Blanc, 2017

Fl. – 299,-


Villa Huesgen, Riesling by the glass, 2016

Glas – 75,-

1/2 fl. – 169,-

1/1 fl. – 265,- 


Chateau Ste. Michelle, Riesling, Columbia Valley , 2016

Riesling trives fantastisk i området Columbia Valley. Riesling er en af de druer der egner sig fremragende til at lave sprøde, friske hvidvine og når druen får rigelig med sol, bliver aromaerne vidunderligt florale og sødmefulde midt i den ellers fine, lidt strenge syre. Denne Riesling fremstår rank og ren, meget elegant og lukker sig fornemt op med sødme af hvide ferskner og mandariner. Rigtig dejlig hvidvin og vinmagerren Bob Bertheau udtaler, at det er hans egen yndlingsvin til friske østers.

Chateau Ste. Michelle, Riesling, Columbia Valley , 2016

Fl. – 289,-


ROSÉ VIN

Hillgrove Creek, Shiraz Rosé, 2016

Hillgrove Creek er en australsk rosé fremstillet på Shiraz-druen, som vor indkøber har sammenstukket i samarbejde med vores leverandør i Australien. Fordelen ved at vælge South Eastern som område er, at det giver Winemakeren mange muligheder for at sammenstikke den kvalitet, vi ønsker. Det giver samtidig mulighed for at bevare en ensartet kvalitet fra gang til gang og fra år til år. Det varme klima i Australien er perfekt for Shiraz-druen som modner perfekt i South Eastern Australia. Hillgrove Creek Shiraz Rosé har en smuk korallyserød farve. Bouqueten er domineret af modne friske ferskner, ananas og hindbærslikkepind. Smagen er halvtør og frugtrig med en fin balance mellem den halvtørre, crispy og frugtrige smag der er domineret af fersken og sorte kirsebær.

La Playa, Rosé, Cabernet Sauvignon, Estate Bottled, 2016

Spændende og ambitiøs rosévin. Den er produceret på 97 % Cabernet Sauvignon og 3 % Petit Verdot og høsten foregår med håndkraft. Efter at vinen er presset modnes mosten nedkølet i 18 timer sammen med skallerne for at få den smukke pink farve. Herefter fjernes skallerne og mosten koldgæres i ca. 25 dage på ståltanke for at få maksimal frugt og aroma. Farven er flot pink med duft af jord/hindbær og masser af frugt. Vinen er frisk med blød “fed” struktur god aroma og halvtør eftersmag.

Fossa Granara, Tommasi, Chiaretto Rosé, Bardolino Classico, 2017

Gennem 100 år har Tommasi-familien dyrket vin ved den lille by Pedemonte i hjertet af det klassiske Valpolicella lige uden for Verona. Familien har også marker i området Bardolino. Når der står Tommasi på vinene, er de blandt regionernes bedste. Chiaretto fra Tommasi er en rosévin fremstillet på druerne Corvina Veronese, Rondinella og Molinara fra Tommasi-familens vingård, Fossa Granara. Drueskallerne har kun haft en kort skindkontakt med mosten, hvorfor vinen kun bliver rosé- farvet. Vinen produceres kun i begrænsede mængder på grund af vinens særlig høje kvalitet. Den er laksefarvet og har en frugtagtig, kraftig og typisk smag af druer.

Hillgrove Creek, Shiraz Rosé, 2016

Glas – 55,-

Fl. – 189,-


La Playa, Rosé, Cabernet Sauvignon

Glas – 59,-

1/2 fl. – 169,-

1/1 fl. – 259,-


Fossa Granara, Tommasi, Chiaretto

1/2 fl. – 159,-

1/1 fl. – 279,-


 

RØDVIN

Donna Verano, Merlot, 2015

Dona Verano Merlot er udelukkende produceret på Merlot-druer fra Central Valley. Vinen har en flot kirsebærrød farve. Duften er imødekommende og man fornemmer bær, solmoden frugt og et strejf af nyslået græs. Smagen er tiltalende, blød og fyldig med en halvtør, varm og moden karakter der afsluttes med sorte kirsebær. Vinen er en flot repræsentant for de kvaliteter man finder i Chile i dag. En uhøjtidelig vin der har mange anvendelses-muligheder.

La Playa, Cabernet Sauvignon, Estate Bottled, 2015

La Playa´s Winemakerteam ledes af den chilenske Winemaker Oscar Salas. La Playa Cabernet Sauvignon består af 85 % Cabernet Sauvignon og 15 % Syrah, hvilket er tilladt i Chile. Alle druerne plukkes med håndkraft. Vinstokkene til denne vin har en gennemsnitsalder på 15 år, hvilket er ret højt i Chile. Efter knusning af druerne er der skindkontakt i 48 timer inden gæringen sættes i gang. Gæringen foregår i 7 dage ved en temperatur på 24 – 28 grader. Vinen ligger 7 måneder på rustfrie ståltanke inden aftapningen, herefter lagrer vinen 3 måneder på flaske inden den frigives til salg. Vinen har en smuk, mørk dybrød farve, en intens duft og en fyldig smag præget af solbær, blomme og jordbær understøttet af pikante vanille-toner. Elegant, frugtrig vin med god fylde. Udpræget Cabernet Sauvignon-præg af solbær og blomme tilsat et lille snert af krydret smag fra Syrah.

Passo Paleoli Primitivo, Øko, 2015

Botter blev etableret I 1928 af Carlo Botter. Det startede som en lille forretning, primært med salg af lokale Veneto-vine på fade og de traditionelle ”glasballoner”. Det var først da anden generation af familien, med brødrene Arnaldo og Enzo, kom til lige efter 2. verdenskrig at salg af vine i flasker begyndte og det var her at firmaet ekspanderede og for alvor kom på verdenskortet. En del af Botters vine kommer fra deres egne marker i Motta di Livenza, 30 km nord for Vendelig. I dag er tredje generation kommet til og fører deres næsten 100 år gamle familiefirma videre.

  

Donna Verano, Merlot, 2015

1/2 fl. – 135,-

1/1 fl. – 189,- 


La Playa, Cabernet Sauvignon

Glas – 59,-

1/2 fl. – 169,-

1/1 fl. – 259,- 


Passo Paleoli Primitivo, Øko, 2015

Fl. – 289,-


Tommasi, Ripasso, Valpolicella Classico Sup., 2015

ligesom de har været blandt forkæmperne for at få indført den nye regel om at en producent kun kan producere 2 flasker Ripasso for hver flaske Amarone. Formålet er at bevare en høj kvalitet af Ripasso. Ripasso er den proces, som består i at give en allerede færdig Valpolicella-vin en ekstra gæring i et fad med rester af drueskallerne fra en færdiggæret Amarone. Resultatet bliver en fyldigere vin med et højere alkoholindhold. Druesammensætningen er 70 % Corvina, 25 % Rondinella og 5 % Molinara, som lagrer 18 måneder i 3.500 liters slavonske fade inden aftapningen. Farven er intens mørkerød, fyldig moden og med et strejf af kirsebærsten i bouqueten. Smagen er tør, varm og fyldig med et strejf af mandel i eftersmagen.

Brazin, Zinfandel, Lodi, 2015

Zinfandel-druerne har her i Lodi gavn af de varme, tørre somre og kølige vintre. I vækstsæsonen er der varme om dagen og kølige briser hen under aftenen, som giver druerne en lang modningssæson. Druerne er forholdsvis små, men med enorm intensitet i farve og smag. Jordbunden er på grund af floddeltaet meget veldrænet og består primært af sand. Vinplanterne er gamle og krogede med en alder, der spænder fra 30 til 80 år. Vinen har lagret i 10 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. Vinen er hovedsagligt lavet på Zinfandel men indeholder også lidt Petite Sirah . Vinen har en flot mørk farve og intens næse af krydderier og kaffe. I smagen fornemmes blommer, chokolade og vanille.

Alto Sur, Malbec, Tupungato, 2016

Malbec-druen regnes for Argentina’s nationaldrue og Finca Sophenia er blandt de bedste producenter af Malbec. Druerne høstes ved håndkraft i marts måned og lægges i små kasser og køres omgående til vinkælderen, for at sikre at druerne kommer hel til vinkælderen. Gæringen starter med kold maceration i en uges tid. Herefter fjernes drueskindet og gæringen sættes i gang med specielt udvalgte gærceller i temperaturstyrede gæringstanke. Efter endt gæring lagrer vinen 3-4 måneder på franske og amerikanske fade. Alto Sur Malbec har en dyb, nærmest violet farve. Bouqueten er intens af modne bær som blåbær, kirsebær og blommer. Smagen er tør og fyldig med dejlige bløde tanniner der underbygger smagen af blomme, kirsebær, chokolade og vanille.

Tommasi, Ripasso, Valpolicella Classico

Fl. – 320,-


Brazin, Zinfandel, Lodi, 2015

Fl. – 379,-


Alto Sur, Malbec, Tupungato, 2016

Fl. – 289,-


Hillgrove Creek, Shiraz, 2017

Hillgrove Creek er en australsk Shiraz, som vore indkøbere har sammenstukket i samarbejde med vores leverandør i Australien. Fordelen ved at vælge South Eastern som område er, at det giver Wine Makeren mange muligheder for at sammenstikke den kvalitet, vi ønsker. Det giver samtidig mulighed for at bevare en ensartet kvalitet fra gang til gang og fra år til år. Shiraz-druen trives godt i Australiens tørre og varme klima, der sikrer sunde og fuldmodne druer, hvilket er et godt udgangspunkt for at skabe en god vin. Hillgrove Creek har en flot dybrød farve, bouqueten er moden peberfrugt kombineret med chokolade. Smagen er tør, fyldig med solbær, lakrids og peber som tilsammen giver en let krydret vin der samtidig stadig har lidt bid. Vinen vil fortsat blive mere “sødmefuld” i takt med at vinen modnes og glycerinen omdannes.

Louis Jadot, Bourgogne Rouge, Couvent des Jacobins, 2015

Selve produktionsområdet for denne vin er sådan set hele Bourgogne. Cuvéen kommer fra et afbalanceret blend fra Côte d’Or, inklusiv Hautes Côtes de Beaune og Hautes Côtes de Nuits, Côtes Chalonnaise (Mercurey) og Auxerrois ( Irancy). Vinen fremstår ret kompleks, netop pga. af blendet fra de mange forskellige områder. Fra Côte de Nuits vil den typisk have sin ranke struktur og tannin, fra Hautes Côtes får den rig frugt og friskhed. Vinen er lagret delvist på ståltank – delvist på egetræsfade i 9-16 måneder, alt afhængig af årgang. Det er meget typisk Pinot Noir, i stilen masser af rød frugt (hindbær, jordbær, ribs) i vinens ungdom, som vil udvikle sig til mere komplekse og sekundære aromaer over tid.

Terra Linda Syrah, La Mancha, 2017

Skønt Syrah druen er klassisk fransk, er den ved at vinde indpas i Spanien, da den er rimelig produktiv og resistent overfor sygdomme, omend den modnes sent. Derfor passer den glimrende til centralspanske regioner, der typisk byder på bagende varme sommerdage og iskolde nætter. Syrah-druerne til Terra Linda kommer fra 35 år gamle vinstokke, dyrket i 800 meters højde. Druerne høstes fuldmodne, afstilkes, presses og gæres i temperaturregulerede ståltanke ved 25-30 grader. Efter endt gæring omstikkes vinen og lagres herefter i egefade i op til 12 måneder. Terra Linda har en koncentreret og dybrød farve, med sarte, violette aftegninger. Duften er ekspresiv med modne røde bær og modne blommer, krydderier som peber og vanilje samt ristede kaffebønner og kakao. I smagen opleves vinen koncentret, med samtlige duftkomponenter repræsenteret. Vinens tanniner er smukt afrundede, og eftersmagen er tilstrækkelig lang og intens til at, kunne favne kraftige retter af okse- eller lammekød, ikke at forglemme vinterhalvårets simreretter.

Hillgrove Creek, Shiraz, 2017

Glas – 69,-

Fl. – 279,-


Louis Jadot, Bourgogne Rouge

1/2 fl. – 225,-

1/1 fl. – 375,-


Terra Linda Syrah, La Mancha, 2017

Fl. – 269,-


DESSERTVIN

Amatista Moscato, Rosado, Valencia

Amatista Moscato Rosado bliver fremstillet på druen Muscat Alexandria, som er er klon af Moscato-druen, med et let rødligt drueskind, som giver den roséfarven. For at bevare friskheden, bliver druerne plukket om natten, og mosten af de pressede druer køles så langt ned at gæringen ikke begynder. Løbende gennem året tages der druemost frem – mosten “varmes” op og gær tilsættes så gæringen går i gang og vinen er klar. Amatista Rosado er meget aromatisk, sødlig og let perlende da vinen tilsættes lidt kulsyre i forbindelse med aftapningen. Vinen indeholder 5 % alkohol og er perfekt som aperitif eller til søde desserter.

Amatista, Moscato, Valencia

Amatista Moscato er meget aromatisk og let perlende da vinen tilsættes lidt kulsyre i forbindelse aftapningen for at bevare vinen frisk. Vinens bouquet er meget aromatisk og vinen er sød (90 g/liter), men har bevaret sin smag af Moscato-druer. Vinen indeholder 5,5 % alkohol og er perfekt som dessert vin eller som aperitif.

Amatista Moscato, Rosado, Valencia

Glas – 55,-

Fl. – 159,-


Amatista, Moscato, Valencia

Glas – 55,-

Fl. – 159,-